Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Bezie de vrouwen, dames en heren medici, laat Meta niet aan je verdienen, beste Facebookvrienden, bekijk dieren met een glaasje op, malle Japanners, heb vertrouwen, beste theatercollega's, schrijf zelf, slimme studenten en lees TOT Nieuws, lieve abonnees.
Ongelijkheid op basis van sekse en gender is in de geneeskunde diepgeworteld. Je ziet het op een tentoonstelling in Rijksmuseum Boerhaave. „Het huilen staat je nader dan het lachen”, zegt conservator Mieneke te Hennepe.
Plak foto's van glazen met drank op dierenplaatjes en verover Azië. Kunstenaar Chantal Rens deed het. ‘[In Nederland] komen altijd de vragen: Waar gaat het over? Waarom doe je dit? Waar slaat het op?’
De theatersector moet zich niet presenteren als zwak, want dat zijn we niet, zeggen Astrid Weij (directeur van Kunsten ’92) en Roel Funcken (beleidsmedewerker belangenbehartiging bij de NAPK). Samenwerken en alternatieven bieden, daarmee redden we het.
Het geschrevene is niet het doel, maar dat doel ligt besloten in het schrijven zelf. Voor professor Troy Jollimore is het gevecht tegen ChatGPT treurig maar noodzakelijk. Want niet zelf schrijven (onderzoeken, denken, leren, conclusies trekken) maar laten schrijven heeft consequenties die niet te overzien zijn. Goed essay.
Webdeveloper Jeroen Schmit maakt zich zorgen over de rol van AI Agents bij de verkoop van tickets. Die werken ongelijkheid in de hand. Omdat hij weinig respons kreeg op LinkedIN, vroeg hij het ChatGPT in de deep thinking-modus. Die geeft hem gelijk.
Een totaalbeleving met dans, muziek, poëzie en video art door kunstenaar Geert Mul. De Volkskrant noemt het stuk een gloedvol, warm en harmonieus toekomstvisioen en geeft vijf sterren.