Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Klets met AI, vertel ook de foute verhalen, lijk niet te veel op Facebook, analyseer je bezoekers, reken je niet rijk met AI, ontwikkel je smaak en lees TOT Nieuws. En daar mag je drie weken over doen, want dan ben ik weer terug!
Hardop kletsen met AI kan je helpen bij vrijuit brainstormen. Maar de gevaren zijn groot: met zijn vragen kan het taalmodel je sturen en voor je het weet heb je je eigen 'denken' uitbesteed.
Jonge mensen vinden het ongelooflijk belangrijk dat je laat zien wat je connectie is met het verleden, zeker als dat besmet is. En let op: ze hebben het direct door als je socialemediakanalen beheerd worden door iemand die ze niet dagelijks gebruikt.
Vorige week kon je in TOT Nieuws al lezen over het Facebookmuseum. In dit artikel vertelt de gelijknamige organisatie hoe voorzichtig ze moeten zijn om een rechtszaak over het merkenrecht van Facebook te voorkomen.
Het British Museum is begonnen met het analyseren van het gedrag en de feedback van zijn bezoekers. Benieuwd naar de uitkomsten én of er Nederlandse navolging komt.
Een 14-urige werkweek en een basisinkomen voor iedereen: sommige experts zien onze AI-toekomst nogal rooskleurig in. Econoom Vinzenz Ziesemer gelooft er niks van. Technologische ontwikkelingen hebben er nog nooit voor gezorgd dat we veel minder gaan werken.
Vroeger telde de hoeveelheid kennis die je had, maar die vlieger gaat niet meer op. Nu gaat het om wat je kiest, aandacht geeft en ondersteunt, samen te vatten als 'smaak'. Boeiend essay.
Veel zzp’ers in de culturele en creatieve sector hebben nog niets geregeld voor arbeidsongeschiktheid. In dit filmpje deelt een onafhankelijk AOV-adviseur 3 tips om een goede arbeidsongeschiktheidsvoorziening te regelen.
CC signals is een nieuw systeem waarmee makers ook in tijden van AI hun voorkeuren kunnen blijven aangeven, waarbij de geest van Creative Commons (delen en samenwerken) behouden blijft. Kijk en praat mee tijdens drie online bijeenkomsten.
Performance-installatie geïnspireerd op Hans Christian Andersens De kleine zeemeermin, waarin thema’s als transformatie en de zoektocht naar ware identiteit centraal staan.