Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Maak ook het podium divers, neem je verantwoordelijkheid, laat pubers hun sociale media behouden, leer over de toekomst, betaal je zzp'er fair, netwerk met vluchtelingen, voel vrouwelijke energie en lees TOT Nieuws.
Stichting PodiumINC wil elk jaar een 'Staat van de Inclusieve Podiumkunsten' laten schrijven. De eerste is gemaakt door danser en choreograaf Sonja Parmentier, die zelf een spierziekte heeft. Zij onderstreept hoe belangrijk het is de diversiteit van onze maatschappij weerspiegeld te zien op het podium.
De Bewustzijnsmonitor meet in hoeverre organisaties binnen een sector hun verantwoordelijkheden rondom arbeidsrelaties begrijpen en naleven. Onlangs verscheen de nulmeting voor de cultuursector. Conclusie: daar willen ze verantwoordelijkheid nemen, maar (verrassing) het ontbreekt aan middelen.
De Australische mensenrechtencommissie is tegen het voornemen sociale media voor iedereen onder de 16 te verbieden. Jonge mensen moeten beschermd worden, maar niet door hen hun rechten af te nemen.
De Nationale Toekomstcursus is een initiatief van Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT). In deze gratis online cursus maken gastdocenten je wegwijs in het toekomstdenken.
Groot, wereldwijd onderzoek wijst uit dat AI een enorme economische impact zal hebben op de inkomsten van muzikanten en audiovisuele kunstenaars. Niet verrassend, toch alarmerend.
De ketentafel presenteert een framework voor marketing-communicatieprofessionals iin de cultuursector. Lonen worden daarin vertaald naar eerlijke zzp-tarieven. Het is niet eenvoudig lezen, maar geeft wel houvast.
Let's get real is een project van The Audience Agency voor culturele organisaties die samen willen optrekken en groeien. Partijen kunnen nu meedenken over het thema digitaal waarde creëren en aan de slag met verschillende tools. In januari volgt een congres met de opbrengsten.
Ruim 50 kamermuziekconcerten bij TivoliVredenburg, in Utrechtse kerken, op bijzondere locaties in de stad en in de wijken. Met onder de titelRitme van de wereld drie bijzondere internationale producties.