Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Snel, maak geld naar me over, voel je thuis, beleef de authentieke ervaring, geef creativiteit voorrang, verzin een hit, koop een snelle auto, gooi een bom op Google en lees TOT Nieuws.
Stemklonen: met AI kloon je al in een paar seconden iemands stem. Wat doen we als we zelfs de stem van onze geliefden niet meer kunnen vertrouwen? De beste tip: vraag iets informeels en irrelevants, zoals waar jullie de laatste keer samen gegeten hebben.
Gesprek op Radio1 met Rehana Ganga, programmamaker bij het Nationale Theater in Den Haag, over hoe je ervoor zorgt dat je publiek zich thuis voelt: bewust programmeren en de traditionele regeltjes relativeren.
Reizen gaat niet meer over de (natuur)historische, architectonische of hoogtepunten bezoeken, maar om de juiste 'vibe' beleven, de 'auhtentieke' plaatselijke ervaring die je ook moet kunnen delen op de socials.
Utopie of dystopie. Dat is de toekomst met AI. Iets er tussenin lijkt er helaas vaak niet te zijn. Dat heeft te maken met emotie, zegt wetenschapper Alex Fergnani die gespecialiseerd is in toekomstvoorspellingen.
Geef creativiteit, kunst en cultuur een sleutelrol bij het vormgeven van de toekomst van Nederland. Dat vinden Waag Futurelab, Akademie van Kunsten, Kunsten '92 en de Federatie Creatieve Industrie pleiten. Investeren dus in de samenwerking tussen de kunsten en wetenschap en ruimte geven aan experimenteren.
Je zou denken dat in een wereld met oneindig veel content niets meer een hit wordt. Toch is dat nog steeds zo. Dit essay legt uit hoe dat kan; er liggen wetmatigheden aan ten grondslag.
Dromen najagen over snelle auto's, dat is waar TikTok de jonge bewoners van een Albanees stadje toe aanzet. Mooi essay met prachitge foto's over de impact van sociale media.
Google zo ver krijgen dat het bij een bepaalde zoekterm een bepaalde webpagina laat zien. Dat is waar het de afgelopen 25 jaar om draaide. Het einde van dit tijdperk is nakende. Mooi historisch essay.
Makers vertellen hoe ze documenteren onderdeel van hun proces hebben gemaakt. Documenteren voor Dummies is voor makers, dramaturgen en artistieke assistenten.
Ontdek de stad als levende plek samen met kunstenaars, buurtbewoners en wetenschappers. Verschuif je aandacht van bakstenen en bouwwerken naar de beestjes en de bodem.
Geluid genereren met leds op je bewegende handen was 40 jaar geleden spectaculair nieuw. Dit evenement kijkt terug op die innovatie, onderzoekt de betekenis en heeft aandacht voor de composities van toen.