14 februari 2024
TOT Nieuws
Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Kijk naar cijfers en letters, luister naar licht, reken met taal, werk met witregels, maak (zelf)kennis met taalmodellen, ontmoet fantasiedieren en lees TOT Nieuws. 
Lees ...
Tussen wiskunde en muziek bestaan duidelijke verbanden. Maar die zijn er ook tussen wiskunde en literatuur, zo zegt wetenschapper Sarah Hart. Wiskunde kan structuur leveren voor literatuur en andersom zijn in literatuur wiskundige structuren te ontdekken. 
Leuke SQL-uitleg annex -testje voor je eigen kennis. Bij mij begint het ergens boven de 25 spannend te worden. Nerd-alert.
In schrijfhandboeken worden eisen aan alinea's gesteld, maar dat is te kort door de bocht. Een alinea is de vorm die een gedachte aanneemt. Sla het eerste historische deel van de lange tekst gerust over. Het tweede deel geeft frisse input.
Heel veel cijfers en letters, toch prachtig om te zien. ASCII-kunst. Tip: neem wat afstand van je scherm. 
Autogegenereerde muziek- en lichtinstallatie. Om even rustig van te genieten. 

Als jullie culturele organisatie haar milieu-impact meet, dan word je van harte uitgenodigd deze enquête in te vullen. Het PON & Telos onderzoeken dat met het ministerie van OCW om straks zoveel mogelijk culturele organisaties hun milieu-impact betrouwbaar en gebruiksvriendelijk in beeld te kunnen laten brengen.
Immersive art, kunst die je ondergaat, is hip. Maar misschien is die kunstvorm ook al wel weer over zijn hoogtepunt heen. We zijn misschien een beetje immersive-moe aan het worden, meent Róisín Lanigan.
Mooi en diepgravend artikel over (zelf)bewustzijn bij grote taalmodellen. Taal lijkt wel degelijk de sleutel tot bewustzijn te zijn. Wel vanaf het begin lezen en er even de tijd voor nemen. 
Bezoek ...
15 sessies om te leren programmeren voor immersive ervaringen, interactieve installaties, podiumontwerp, theaterproducties en nog veel meer. Er zijn er al drie geweest, maar je kunt ook bij losse edities aansluiten.
Zes masterclasses met inzichten en inspiratie om koers te zetten in een tijd van chaos en verandering.
Geniet ...
Twintig jeugdvoorstellingen in zeven theaters. 
De tentoonstelling is te zien t/m 24 april; op 28 februari en 3 maart is de voorstelling Tolerance Test met actrice Kimberly Agyarko in. Daarin zijn de grootse fantasiewezens van kunstenaar Charlotte Schleiffert in een kring bijeengekomen. TOT tekent voor de technische productie.