Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Laat het binaire los, vergeet het corona-effect, investeer in cultuureducatie, licht zwarte acteurs goed uit, maak theater voor horenden én niet-horenden aantrekkelijker en lees TOT Nieuws.
Kunst gaat over de connectie tussen mensen; AI kan dat per definitie niet vervangen. Diepgravend artikel dat naar vergelijkbare ontwikkelingen in het verleden kijkt.
"Ik ben juist geïnteresseerd in lichamen en personages, die je uit het binaire kan halen – zo kom je op nieuwe vormen en suggesties voor nieuwe werelden." Mooi interview met kostuumontwerper Carly Everaert.
Nederlanders gaan weer net zoveel naar musea, theaters, poppodia en filmhuizen als in de jaren voor corona. Wel kopen ze goedkopere kaartjes en minder abonnementen.
In kinderen het verschil leren tussen nepnieuws en nieuws zijn de Finnen het beste van Europa. Maar dat is niet los te zien van het hele schoolsysteem.
Dat zwarte acteurs niet alleen fatsoenlijk, maar zelfs schilderachtig in beeld verschijnen, was lang niet vanzelfsprekend. Camera’s, lenzen en lichtmeters staan nog steeds vaak afgesteld op de witte huid. Daarin komt langzaam verandering.
Door de teksten van een voorstelling niet alleen hoorbaar maar ook leesbaar te maken, versterk je het verhaal zowel voor horende als niet- of slechthorende bezoekers, blijkt in een New Yorks theater.
Sessie over hoe je archiefmateriaal digitaliseert en veilig opslaat. Voor podiumkunstinstellingen, waartoe voor het gemak behalve orkesten en festivals ook individuele makers gerekend worden.