Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Beoordeel kunst van alle kanten, leer ontwerpen van de Japanners, plaats een systeem boven je empathie, biecht je fouten op, kies voor het onbekende en lees TOT Nieuws.
Beoordeel artistieke kwaliteit vanuit meer perspectieven, pleit beleidsadviseur Pieter Bots pleit in zijn proefschrift. Het doel van cultuurbeleid moet zijn om de unieke waarde van kunst te laten floreren, vindt hij, niet om met behulp van cultuur de economie, de vrijetijdsbeleving of het maatschappelijk welzijn te stimuleren.
Ogensnoep zijn deze Japanse filmpjes over ontwerpen, eigenlijk gemaakt voor kinderen. Misschien wel de oorzaak dat Japans design zo'n hoge vlucht heeft genomen?
Empathie is belangrijk, maar er moet daarnaast een rechtvaardig systeem zijn dat iedereen op dezelfde manier behandelt, onafhankelijk van hoeveel empathie je bij iemand voelt. Interview met visueel kunstenaar Tina Farifteh.
Om millennials naar het theater te krijgen moet het gaan over onderwerpen die hun raken: klimaat, huisvesting, prestatiedruk. Theaterproducent Niels van Doormalen (25) werkt samen met Francine Oomen om een eerste musical op de planken te krijgen.
De video's van Tate Modern en Tate Britain zijn in 2023 twee keer zo veel bekeken als het jaar daarvoor. Ze zitten nu op 65 miljoen views! TikTok en Instagram zijn de sleutels.
De Data Mishaps Night is een jaarlijks evenement waar mensen hun fouten opbiechten, ter lering ende vermaak. Dit jaar is er voor het eerst een samenvatting. Heerlijk en leerzaam, inderdaad.
Leer van kunstenaars de kunst van concreet verduurzamen, andere perspectieven omarmen en verhalen vertellen tijdens een dag met kennis, inspiratie, actie en verbinding.
Festival met zo'n 100 voorstellingen van 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen. Mijn tip: Circumstances waarin zes oudere circusartiesten laten zien waar het menselijk lichaam toe in staat is.