Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Wie kreeg de steun? Waaraan merk je dat Twitter ten dode is opgeschreven? Hoeveel vrouwen praten niet over mannen in films? Welke kunst helpt bij levenspijn? Wat kun je maken met AI? Hoe ga je om met algoritimische systemen? Lees de antwoorden in deze TOT Nieuws.
De gemeenten kregen tijdens de coronacrisis extra geld van OCW om de cultuursector te ondersteunen. NRC belde rond en constateert dat nog veel niet is uitgekeerd en dat zzp'ers de kinderen van de rekening zijn (what else is new?).
Een platform hoeft niet offline te gaan om te overlijden. Gita Jackson legt uit waarom Twitter echt gaat verdwijnen. De vraag blijft alleen: waar gaan de gebruikers heen dan?
Minstens één gesprek tussen twee vrouwen met een naam over iets anders dan een man. Als een film dát heeft, is die geslaagd voor de Bechdeltest. Bij de Oscars was dat bij minder dan de helft het geval. Droevig.
Werken in opdracht en toch minder dan een derde van het minimumloon per uur betaald krijgen. Dat is het Verenigd Koninkrijk de regel voor kunstenaars. Zou het hier veel anders zijn?
In het leven van een individu voelen tragedies vaak zinloos en zijn ze traumatiserend. Maar als je er via kunst naar kijkt, verliezen ze die scherpte en kunnen ze juist mooi en betekenisvol zijn. Mooi essay over de betekenis van 'emotionele' kunst.
Zo kan het ook. The Cure protesteerde bij Ticketmaster over de hoogte van alle 'fees' die kaartjes meer dan dubbel zo duur maakten, waarop het bedrijf iedereen geld teruggaf.
De schrijver van dit artikel geeft meteen toe dat 'ultimate' een term is die hij niet waar kan maken, maar evengoed is het een handige lijst met tools voor makers.
Een bijeenkomst over algoritmische systemen en alles wat daarmee samenhangt. En dat is nogal wat, want die houden zich niet aan disciplinaire grenzen. Het vraagstuk is tegelijkertijd technisch, normatief, sociaal, organisatorisch, juridisch en bestuurlijk.