Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Erger je aan Ticketmaster, laat je niks influisteren, stel scherp op vage kunst, denk over de toekomst, verander de toekomst met de thema's van vandaag en onderzoek het effect van de digitale cultuur met TOT Nieuws.
AI-assistenten die je de hele dag begeleiden, coachen, waarschuwen: dat is de nabije toekomst, denkt onderzoeker Louis Rosenberg. Maar als onze privacy ons lief is gaan we daar niet zomaar mee akkoord.
In verschillende wereldsteden is Olafur Eliassons nieuwe, expres 'vage' kunstwerk Lifeworld te zien op commerciële LED-schermen. Hij wil dat mensen terugkeren naar verbeeldingskracht en zich teweerstellen tegen de grimmige publieke ruimte.
Choreograaf en filosoof Annemijn Rijk stelt voor om radicaal te verdwalen. We moeten bestaande patronen loslaten, vindt ze, zodat nieuwe manieren van denken ontstaan. Let wel op dat je niet zelf verdwaalt in dit artikel.
Een artikel dat over vormgeving lijkt te gaan, maar in feite vijf manieren (of 'iconen') beschrijft om na te denken over de toekomst. Zo laat het model Three Horizons je nadenken over wat er nu gebeurt, wat er in de nabije toekomst kan gebeuren, en wat je voor de langere termijn kunt verwachten.
In een Utrechts atelier werken psychisch kwetsbare kunstenaars. Kunst geeft ze een taal om hun trauma's te verwerken. Voor een versie mét plaatjes, klik hier.
Lezing van Remy van Heugten over wat de impact van het gebruik van actuele thema’s in film (of andere kunstvormen) is. Lukt het wel om iets te veranderen?