Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Neem stelling, leer taal voor computers vertalen, maar niet drie keer zo snel, ruim digitale rommel op, werk hybride, wees onconventioneel en lees TOT Nieuws.
Sruti Bala vond het jammer dat het openingsconcert van het Springfestival zo militaristisch van toon was: Oekraïne moet vechten en winnen. Ik was er niet bij, maar kan me er zeker iets bij voorstellen. Ik hoop ook nog steeds op een politieke oplossing
Om taal te verstaan (zoals de grote taalmodellen doen) moeten woorden en zinnen omgezet worden in getallen. Heldere uitleg en oefeningen om te leren hoe dat werkt.
Fascinerende geschiedenis: een Nederlandse ondernemer geeft al twintig jaar internetdomeinen van eilandstaatje Tokelau en vier Afrikaanse landen gratis weg. Maar het misbruik is ongekend hoog, en nu eist Meta een half miljard dollar.
Publicatie over hoe de Nederlandse cultuursector aan verduurzaming werkt. Met een kwantitatief en een kwalitatief deel. Ik vond vooral de infographic cool.
Inderdaad aan alle kanten ongemakkelijk gesprek met de directie van het Stedelijk Museum over hetinclusiviteitsbeleid dat op zijn zachtst gezegd vragen oproept.
Je kunt informatie lekker snel over jezelf uitstorten door de snelheid van een podcast bijvoorbeeld op te schroeven. Maar of je het daardoor beter onthoudt?
Tot nu toe werden taalmodellen getraind op enorme hoeveelheden tekst. Toch zou het slim kunnen zijn ze taal te leren zoals een mens die leert: met een veel beperktere woordenschat. Dat zou bijvoorbeeld inzicht kunnen geven in ons eigen taalvermogen.
Onderzoek naar hybride werken in musea, met op pagina 21 vijf aanbevelingen. Nummer 1: neem de tijd om te reflecteren op de ritmes en culturen van je organisatie.
Evenement in het teken van de rol en verantwoordelijkheid van marketing- en communicatieprofessionals die cultuur divers, inclusief en gelijkwaardig moeten maken.
Op het podium liggen plukken haar en uit het plafond bungelen pruiken. Choreograaf Nadia Beugré brengt het dubbelleven van Ivoriaanse trans vrouwen naar het theater: overdag kapster, in het nachtleven danseres. Haar voorstelling Prophétique is te zien op het Holland Festival.