Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Besteed geen geld aan internetmarketing, of juist wel, leef on the grid in plaats van eraf, hou je bij je leest, gebruik AI waar het goed voor (in) is, geef je mening, maar trap niet op teentjes van een TikTokker en lees TOT Nieuws.
Internet zou de heilige graal worden van de reclamemarkt: eindelijk konden adverteerders exact meten wat een campagne opleverde. Dat is gewoon niet zo. Heerlijk artikel, kijk nu al uit naar deel 2.
En als je dan tóch geld uitgeeft aan internetmarketing: met maar een paar minuten video en 1000 dollar koopt je een AI-influencer die niks anders doet dan jouw product verkopen. Angstaanjagend wel. In China is het al gemeengoed.
Off the grid-leven is hip. Sociaal is het niet. Deb Chachra pleit voor meer aandacht voor infrastructuur én de 'meta-infrastructuur': de systemen die bepalen hoe de infrastructuur eruit ziet. Mooi, maar lang, interview.
Sascha Freudenheim vindt dat organisaties die inhoudelijk niet gerelateerd zijn aan een kwestie (zoals musea aan de oorlog met Hamas) daar ook geen (veroordelende) uitspraken over moeten doen; die zijn niet relevant namelijk. Interessante mening.
AI is goed in het ondersteunen van het creatieve proces en slecht in het oplossen van problemen. Jammer dat mensen het andersom in hun hoofd hebben. Boeiend eerste wetenschappelijk onderzoek naar het gebruikt van AI.
Mooi geprogrammeerd: elke minuut van de dag gekoppeld aan een song, een citaat uit een YouTube-filmpje of een plaats met precies het aantal inwoners dat de cijfers van de tijd representeren. Af en toe even gaan kijken.
Kritisch kijken naar een internetfenomeen kan je duur komen te staan, ervoer kunstcriticus Ben Davis. Interessant essay over hoe kritiek aankomt bij iemand die alleen nog lof ondervonden heeft en bij zijn of haar fans, die alle kritiek persoonlijk opvatten en als 'negatief' bestempelen.
In deze bijeenkomst staat ‘Symbiosis’ centraal, een performatieve, multi-user en multisensorische VR-installatie waarin het menselijk lichaam opnieuw wordt ontworpen.
Lea Ypi put uit filosofische thema’s van Schiller: moraal, de menselijke aard, vervreemding en verzoening. Ze geeft in de lezing een voorproef van haar boek over menselijke waardigheid.
Danseres Lisbeth Gruwez en pianiste Claire Chevallier gaan samen op zoek naar Debussy's 'musique immatérielle’. Liever dan voor een onbuigzame realiteit kiezen Gruwez en Chevallier voor verbeelding. Gemist in Julidans? Herkansing in Rotterdam.