Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Sta stil bij kunst, voel je niet alleen, krijg behoorlijk betaald, laat AI je bij de hand nemen, investeer niet meer in NFT's, maak een spons van je stad en neem zelf als een spons TOT Nieuws tot je.
Jorne Vriens hekelt de vermaak- en sensatietentoonstellingen die momenteel de boventoon voeren. Je moet ook de tijd krijgen om bij kunst letterlijk stil te staan en erover na te denken. Goed essay.
In Korea is het individu ondergeschikt en presteren de norm. Fotograaf Seok-Woo Song’s zet daar zijn vraagtekens bij met foto's die eenzaamheid verbeelden.
Tijdens de Fair Pop Pilot krijgen optredende artiesten in acht deelnemende poppodia eerlijk betaald. Ernstig dat dat nieuws is, maar fantastisch dat het gebeurt.
Honderden documenten invullen en een eindeloze to-dolijst: als expat aan de slag gaan in een Europees land is allesbehalve eenvoudig en bovendien duur. Mira automatiseert 180 stappen. Mooie toepassing van AI.
Vrouwen in China kiezen steeds vaker voor een AI-vriendje: die praat, luistert, complimenteert en past perfect bij je. Als er nog een robot aan zou hangen om naast te liggen zouden ze 'm niet meer inruilen voor een van vlees en bloed.
Bansky zelf vond dat er veel te veel gezocht werd achter de negen muurschilderingen van dieren die hij in Londen maakte. Socioloog Jenkins denkt inderdaad dat hij speelt, en wel met de 'sociozoölogische' schaal: de mate waarin we dieren waarderen.
Architect Kongjian Yu ontwerpt natuurlijke 'sponssteden' die ruimte hebben om regenwater op te vangen en te verwerken. Slim, maar ook als het niet regent een toevoeging voor de bewoners.
Een muzikale en lichamelijke ervaring die je door diepe druk over het hele lichaam (je krijgt een luchtdrukpak aan) kennis laat maken met een van de zintuigen die interne prikkels waarnemen: de proprioceptie.