Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Laat de hele wereld zien (niet slechts een stukje), gebruik je intelligentie (en niet alleen voor afgebakende problemen), voorspel hoelang dingen nog meegaan (en niet door te kijken naar hoe hip ze zijn), lees TOT nieuws (en niet alleen de inleiding).
Sarita Bajnath trainde meer dan 25 duizend mensen, met name in de culturele sector, op het gebied van diversiteit en inclusie (D&I). Benader D&I als verandermanagement, net als duurzaamheid, zegt ze.
Rutger Bregman schreef een boek over morele ambitie. Nu start hij met een groep anderen een beweging voor mensen die vanuit hun baan de wereld willen verbeteren. Interessant initiatief.
Het voorgenomen cultuurbeleid van het kabinet zorgt voor een kaalslag van 350 miljoen euro en een negatief domino-effect in de kunst- en cultuursector. Dat blijkt uit een analyse van data van private financiers, gemeenten en de kunst- en cultuursector.
Overtuigend betoog dat technologie sinds 2015 meer kwaad dan goed doet. Techbedrijven zetten zich niet meer in voor de echte wereld, maar voor de virtuele.
Lindy is een mooi, zij het feilbaar concept om naar verschijnselen en hun verwachte levensduur te kijken. Bestaat het al lang? Dan is de kans heel groot dat het ook nog lang bestaat. En andersom.
Schrijver, dichter, performer en voormalig stadsdichter van Amsterdam Gershwin Bonevacia komt met zijn persoonlijke verhaal en hij gaat dieper in op zijn kunstenaar- en ondernemerschap.
Een unieke kans om het werk van Jiří Kylián dichterbij te zien dan ooit, net als het meeslepende Clowns van Hofesh Shechter en een wereldpremière van Christos Papadopoulos.