Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Luister niet om te spreken, bouw een eigen videotheek, pak mannen hun podcast af, geef immersieve kunst een plek in musea, digitaliseer de geschiedenis en lees TOT Nieuws.
Luisteren kan wachten zijn tot jij weer mag spreken. Het kan ook 'interpassieve onverschilligheid' zijn. Of, als je het goed doet, een empathische daad die de wereld verandert. Mooi essay.
AI-producten vallen in drie categorieën, zegt schrijver en podcaster Jay Springett. Het zijn tools, assistenten en companions – vrienden of kennissen. En vooral die laatste categorie is er een om langer bij stil te staan.
Wat een geweldig idee: geef je kinderen dezelfde ervaring die je vroeger zelf had met en beperk hoeveel video's of dvd's je tot je beschikking hebt. Maar dan met NFC's. Nerd alert.
aiOS is een concept-besturingssysteem. Elke interactie met je mobiel of je computer kan input voor informatie zijn en tegelijkertijd output voor acties. Daarmee zou interactie met technologie soepeler worden, intuïtiever en efficiënter. Interessant concept.
Tijd om sommige mannen hun podcastmicrofoons af te pakken, vindt Tessel ten Zweege. Ze scheert daarbij mensen die soms seksistisch zijn, zoals Marcel van Roosmalen, over dezelfde kam als misogynisten als Andrew Tate en dat doet wel wat afbreuk aan haar betoog.
Felix Barber en András Szántó hebben 370 immersieve kunstervaringen verzameld in een database en zien dat musea met deze vorm worstelen. Is het wel echte kunst?
Workshop over de klantreis en hoe je met data tot inzichten komt. Bestemd voor culturele organisaties die al data verzamelen, maar het lastig vinden bronnen te koppelen.