Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Geniet samen met dementerenden, deel je archief, berg je voor alternatieve werkelijkheden, herinner je hoe het was, concurreer met de VS, wees blij dat je niet in Zuid-Amerika woont en lees TOT Nieuws.
Het Kunstmuseum startte vorige maand met rondleidingen voor mensen met dementie. Een aanvulling voor die doelgroep, maar wat verrassender is: ook interessant voor niet-dementerenden.
Ticketmaster wil niet dat je kaartjes doorverkoopt zonder hun tussenkomst. Slimme gasten hebben de technische barrières weten te slechten. Wel even een gratis account aanmaken om het verhaal te lezen.
Culturele organisaties herbergen vaak een schat aan informatie over collecties, tentoonstellingen en activiteiten. Met een chatbot kun je alles op maat van de bezoeker ontsluiten, zegt Jaap Stronks.
Achter de schermen werken mensen en technologieën actief aan alternatieve werkelijkheden, zegt onderzoeker Renée DiResta DiResto. Het verontrustende vindt zij dat je dat niet zomaar corrigeert met een factcheck.
Schrijver Neema Githery vecht voor 're-Indigenization': "het ontleden van koloniale idealen en vervolgens toewerken naar een 'her-innering' van inheemse manieren van zijn."
Artikel over AI-soevereiniteit in de EU om culturele vervlakking te voorkomen. Nu wordt AI vooral in de VS gemaakt en getraind en dat heeft consequenties.
Of jouw werk gebruikt kan worden om AI te trainen hangt af van de wetten in jouw deel van de wereld. Voor Latijns-Amerika betekent dat dat je zo goed als vogelvrij bent.
De 200 beste SF-films van de afgelopen 70 jaar geanalyseerd en geweldig gepresenteerd op deze site. Kijk even op je desk- of laptop. Niet zo geschikt voor mobiel, wel de moeite waard.
Hoe staat het Brabantse culturele leven ervoor? Is de creatieve sector hersteld van de coronacrisis en klaar voor de toekomst? Duik in de data bij de workshops of hoor meer over het onderzoek hiernaar.