Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Geloof maar niet dat je goedgelovig bent, laat AI je collectie beschrijven, eer Amsterdamse vrouwen, geef je publiek online-ervaringen, spring al dan niet naakt in het water en lees TOT Nieuws.
Mensen zijn niet goedgelovig en manipuleerbaar – als dat al zo lijkt, is het omdat ze hun bestaande ideeën en opvattingen graag bevestigd en versterkt zien worden. Interessant.
Om grote collecties op de nieuwe website beter toegankelijk te maken zet het London Museum AI in. Bijvoorbeeld om dwarsverbanden te leggen of afbeeldingen te beschrijven. Meer over de nieuwe site lees je hier.
Consultants hebben de naam duur te zijn en onrust te brengen. Toch zijn er goede redenen om ze wel af en toe wel in te zetten: nieuw perspectief, expertise en extra handen. Disclaimer: boeiend, maar geschreven door een consultant.
Het European Theatre Lab was (russen 2016 en 2018) een denktank voor digitale strategieën voor theater, met workshops, conferenties en theatervoorstellingen door heel Europa. Hun archief kun je online bekijken.
Met een team van maar liefst 23 digitale experts maakt The National Gallery innovatieve online-ervaringen waarmee de betrokkenheid van het publiek 26% groeide.
De Egyptische Hadeer Omar maakt een parallel universum dat draait om de menselijke geest, onze dromen en verhalen. Ze laat zich inspireren door de natuur en persoonlijke ervaringen.