17 januari 2024
TOT Nieuws
Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Recycle je muziek, verkoop die voor de beste prijs, zing erover in prehistorische liederen, leer een instrument bespelen, weet wat je niet weet en lees TOT Nieuws. 
Lees ...
Gewoon makkelijk geld verdienen? Wie oude muziek uitbrengt kan dat ook doen om nieuwe ideeën uit te werken óf om rechten op muziek terug te krijgen. Maar toegegeven, geld verdienen is ook een reden.
Handig overzicht met de 12 meest gangbare prijsstrategieën. Hoe je klant een prijs ervaart hangt namelijk eigenlijk altijd af van andere dingen dan de prijs zelf. 
Recent ontdekte waterbronnen in Australië die al eeuwen onder water liggen, blijken al in liederen van 7000 jaar oud bezongen te worden. Fascinerend. 
Daar waren toch heel wat journalisten en hun lezers ingetrapt: er zou een AI-gegenereerd model 10.000 euro per maand verdienen. Niks van waar.
Samen muziek maken zonder enige ervaring? Dat kan prima, weten ze bij het Nei Talent Orkest, waar ze in tien repetities een concert optuigen. Reportage vanuit Eindhoven.
In 2025 komt er een kennisagenda die kennishiaten in de culturele branche beschrijft en daarvoor een plan van aanpak geeft. Komend jaar worden nu eerst zogenaamde ‘communities of practice’ samengesteld. Laten we wel hopen dat ze ook een tekstredacteur inhuren ...
Wat is er over je omgeving of je vakantiebestemming te vinden op Wikipedia? Je vindt het op NearbyWiki.
Veiligheidsonderzoeker en AI-specialist Roel Dobbe vindt software onveilig ‘als het te complex wordt, omdat niemand dan meer begrijpt hoe het precies werkt.’ AI-bedrijven zijn bovendien het tegenovergestelde van transparant, vindt hij. ‘We zouden beter over ClosedAI kunnen spreken.’
Bezoek ...
Documentair theater over de Wagnervrouwen, hoe zij het conflict verwerken, en ook, soms onbewust, bijdragen aan de cyclus van geweld.
Interactieve middag over hoe je je als nieuwe multidisciplinaire maker in de (podium)kunsten kunt ontwikkelen en professionaliseren. 
Geniet ...
Dansvoorstelling over hoe empathie de drijvende kracht kan zijn in de manier waarop we samenleven. Met Slagwerk Den Haag en de Senegalese muzikant Pape Seck. 
Tip voor het eerste weekend: Free birds fly van Compagnie Tiuri over de mens en de samenleving in al zijn kleuren. In de tweede week kijk ik uit naar de wereldpremière van An accident/A life, van de Australische danser Marc Brew en de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.