24 januari 2024
TOT Nieuws
Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Schrijf je teksten nog even zelf, bereid je voor op het einde van Google, gebruik (g)een uitroepteken, staak de strijd tussen alfa's en de beta's, vier het theater en lees TOT Nieuws. 
Lees ...
Compleet onleesbaar artikel dat dan ook compleet door AI geschreven is op basis van een onderzoek naar mediascenario’s voor 2050. Meer onder de indruk van deze website waarin nieuws van andere media door AI wordt geherformuleerd, samengevat én geïllustreerd. Maar of dat echt wat toevoegt? 
Wat Akwasi overkomt is geen 'haat in het algemeen', vindt OneWorld-hoofdredacteur Seada Nourhussen. Racisme is een heel specifieke vorm van 'haat' en die moet je als zodanig benoemen. 
Het web raakt steeds meer vervuild met pagina's die geen ander doel hebben dan gevonden worden door Google, waarmee Google steeds minder aantrekkelijk wordt. Boeiend, goed vormgegeven en diepgravend artikel dat je wel even de tijd moet geven om te laden. 
Er zijn veel ongeschreven regels voor uitroeptekens. Niet te veel! En in zakelijke teksten al helemaal! Maar als je je ergert aan een leesteken, moet je je misschien eerst bij jezelf te rade gaan, schrijft Anne Helen Petersen.
De alfa's en de beta's zitten elkaar al eeuwen in de haren, terwijl je gewoon beide nodig hebt om de wereld te begrijpen. 
Ook in Engeland moeten ze aan de warmtepomp. Dit artikel laat vooral mooi zien hoe zo'n ding eigenlijk werkt. 
Wees aardig. Daarmee eindigt het lijstje goede voornemens van Anne Torreggiani van The Audience Agency. Maar daarvoor staan ook minder open deuren: denk diagonaal en doe minder beter. 
Romeinse cijfers tot in het oneindige. Zo ziet het nieuwe werk van de Franse architect en kunstenaar Emmanuelle Maoureau eruit. 
Bezoek ...
Workshop om van een idee tot een gedegen cultureel concept te komen waarin ook de fondsenwerving een plek heeft. 
Wegens succes opnieuw op de agenda: cursus Leiderschap en Strategie voor hoofden techniek. 
Geniet ...
Een ontroerend en geestig drama tegen de achtergrond van een dictatoriaal regime. Laatste toneeltekst van Helmert Woudenberg. Muziektheater.

Nederland viert het theater met voorstellingen voor een tientje door heel Nederland en veel gratis activitetien.