Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Schrijf de cultuur nog niet af, bescherm orkestleden, blijf in COBOL programmeren, behoud je eigen stijl, snap waarom je lomp doet, waan je niet onnavolgbaar als je met bitcoins betaalt en lees TOT Nieuws.
De cultuursector slurpt subsidie. Zo klinkt het althans in (radicaal-)rechtse kringen. Maar diezelfde sector levert ook veel geld op. En geen enkele artiest begint als kassucces. Zo logisch dat je je afvraagt waarom zo’n stuk geschreven moet worden.
Orkestmusici willen koste wat het kost spelen, zelfs als de werkomstandigheden slecht zijn. Dat maakt ze kwetsbaar, staat in het proefschrift van violist en jurist Heather Kurzbauer.
COBOL is een programmeertaal uit de jaren zeventig die nog steeds het hart vormt van de Belastingdienst-ICT. Stabiel en robuust. En daarom heeft het ook toekomst, áls er programmeurs zouden zijn.
Mag je als student een taalmodel gebruiken? Ruim een jaar na de introductie van ChatGTP ontbreekt het bij de meeste universiteiten nog altijd aan heldere richtlijnen. Dat levert docenten een hoop kopzorgen op.
Overal ter wereld beginnen coffeeshops op elkaar te lijken. Co-workingspaces: zelfde verhaal. Het algoritme is de schuld zegt dit lezenswaardige maar wel wat lange essay.
Amerikanen zijn nep, Nederlands zijn lomp. Cliché, zou je kunnen zeggen, maar dit artikel heeft voor de verklaring van het verschil een interessante invalshoek: de emoties. Geschreven door een Nederlandse psycholoog die al jaren de VS woont.
Ben je kunstenaar of lid van een culturele organisatie? Dan word je vriendelijk verzocht je activiteiten in die hoedanigheid toe te voegen aan de internationale database over 2023.
Ongelofelijk interessant onderzoek van Sarah Meiklejohn toont aan dat bitcoins helemaal niet zo ontraceerbaar zijn als veel drugsdealers en witwassers graag geloofden.
Vier rondetafelgesrpekken voor cultuurprofessionals die bezig zijn met digitale transformatie: inclusieve digitale technologie, green IT, auteursrechten en het publiek van de toekomst.
Giannis Aggelakas, muzikant, dichter en grondlegger van de Griekse rockscene, en choreograaf Christos Papadopoulos brengen Nekyia, een kijk- en luisterervaring van het Homerische epos. Onderdeel van festival Brandhaarden.
Een theatrale tentoonstelling van de levensgrote styrofoam standbeelden van Folkert de Jong. Met verwrongen versies van historische figuren als Luther, Jezus en Maria en Snoop Dogg. Initiatief van Johan Idema voor wie TOT De Grote Kunstshow en Tolerance Test produceert.