Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Lees elke dag, laat Afrikanen lezen, lees AI de wet, ruim je ongelezen bits op, laat je archief lezen en lees natuurlijk TOT Nieuws. Je mag er drie weken over doen, want we zijn er even tussenuit en wensen je fijne dagen.
In de 24 dagen voor kerst verschijnt elke dag een essay van een anonieme schrijver over een onderwerp waarover die veel heeft nagedacht het afgelopen jaar. Van geld tot geliefdes.
Gelijkheid achter de schermen in Hollywood is nog steeds ver weg. De aantallen vrouwen zijn in 14 jaar maar marginaal verbeterd, bijvoorbeeld. Toch is er ook positief nieuws.
Afrika moet zijn eigen boeken uitgeven, zegt Lola Shoneyin, een van de meeste invloedrijke vrouwen van 2023, volgens de Financial Times. Zij organiseert een literair festival, geeft uit en schrijft ook zelf.
Artikel dat AI-wetgeving in de EU en de VS vergelijkt. Beide willen vat krijgen op de invloed van AI op privacy, gelijkheid, burgerrechten en werkgelegenheid. En dat is nodig is ook het pleidooi van Bruce Schneier, alleen met wetgeving houden we vertrouwen.
Het klonkt goed op papier: een gezamelijk project van het bedrijf achter Pokémon Go en een theatergezelschap. Maar techniek en theater op deze manier mengen bleek nog niet zo eenvoudig.
Uitnodiging voor instellingen en makers uit de design-, digitale cultuur- en de podiumkunstensector uit om met een coach je archief in kaart te brengen, duurzaam te bewaren en toegankelijk te maken.
Met acht performers, een wit paard en een zwerm duiven zet Baro d’evel een poëtisch kunstwerk neer over de ondergang en wederopstanding van de mensheid; een voorstelling voor de hele familie (vanaf +/- 10 jaar).
Een moderne circusshow waarin artiesten al rennend ontdekken hoe ons hoge leeftempo zich verhoudt tot het concept tijd. Met vier dansers en twee muzikanten.