22 november 2023
TOT Nieuws
Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Blijf weg van AI, rap met AI, ontdek metacognitieve kunst, beschouw politiek met kunst, beschouw politiek via hun tech-standpunten, neem gewoon twee fulltimebanen en vind ook nog de tijd om TOT Nieuws te lezen.
Lees ...
De privacy is discutabel noch is duidelijk of bij alle trainingsdata het copyright wel gerespecteerd is. Reden voor een wetsvoorstel om rijksambtenaren voorlopig te verbieden AI-software als ChatGPT te gebruiken.
Otzkö Kazo ontwerpt 'metacognitieve kunst' waarmee je jezelf kunt ontdekken en onderzoeken. Het gaat erom de wereld op een nieuwe inspirerende manier te bekijken. Interessant en complex artikel.
Google heeft tien tools voor rappers en schrijvers verzameld op een website. Ze leveren geen kant en klare tekst, maar inspiratie. Jammergenoeg nog niet in het Nederlands. Kijk vooral ook de filmpjes. 
Atlas met interactieve visualisaties van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen voor de wereld en de ontwikkelingen daarin. Cool.
Er worden meer nepfoto's over de oorlog tussen Israël en Hamas verkocht dan echte. Zucht. 
Kunst is niet per definitie politiek, maar kan wel een sterk politieke functie hebben, namelijk door je erover aan het denken te zetten zonder dat je direct een standpunt in hoeft te nemen. 
Twee of meer banen hebben, kennen we van mensen die te weinig geld hebben. Maar ook hoogopgeleiden kiezen ervoor en er zijn speciale groepen voor om uit te wisselen hoe je dat verborgen houdt. Fascinerend verslag.  
Kom erachter hoe politieke partijen denken over bijvoorbeeld nepnieuws en online privacy. Al gestemd? Check of je goed zat. 
Bezoek ...
On- en offline bijeenkomst over het 'oude web' en wat je daarmee kunt qua geschiedenis en creatieve projecten. Met onder anderen Marijn Bril.
Presentatie van Het Concertgebouw over hun onderzoek naar (en implementatie van) een effectief prijsbeleid.
Geniet ...
De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival heeft als thema LOADING. Lichtkunst in combinatie met AI en technologie. 
Performance over over sexting: het exposen van jonge vrouwen op Telegramkanalen, slutshaming, schuld, macht, wraak, empowerment en het ownen van je seksualiteit.