29 november 2023
TOT Nieuws
Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Kies voor minder, kijk naar het verleden, maak muziek, leer van fouten, gebruik je data, ga voor zacht activisme en lees TOT Nieuws.
Lees ...
Jan Hiddink is interim subsidiecoördinator bij het Fonds Cultuurparticipatie. Hij pleit voor een versobering van het cultuuraanbod, ook bij poppodia. 
Website gewijd aan de geschiedenis van de meest gedeelde posts op internet, verdeeld naar platform. Erg leuk om te zien. 
Lyra is Googles nieuwe AI-muziekgeneratiemodel met Dream Track – muziek voor bij YouTube Shorts en Music AI-tools – om artiesten, songwriters en producers te ondersteunen. 
Altijd fijn: verhalen over beslissingen die fout uitpakken. Nog mooier als ze contra-intuïtief zijn. Soms is frictie juist goed om klanten aan je te binden en jaag je mensen weg door je product gratis weg te geven. 
In vertalingen in onder-/boventiteling sijpelt geregeld oer-Hollands racisme door, concludeert Simone Zeefuik. Ze heeft een punt, maar wel jammer dat het stuk niet beter geredigeerd is. 
Is DALLE-E beter of Midjourney? Het ligt eraan wat je beoogt. Kunstenaars en AI-experts pakken de tweede, heb je gewoon een leuk plaatje nodig dan neem je de eerste. 
Een collectie digitaal ontsluiten en er misschien ook nog geld mee verdienen. Een aantal musua in Cornwall probeerde het, maar ze zijn er nog niet uit wat de beste manier is. 
Stappenplan voor culturele organisaties om publieksdata gestructureerd te gebruiken.
Bezoek ...
Gesprek over de betekenis van solidariteit en hoe verschillende vormen van politiek activisme met elkaar verweven zijn. Verder lezen jongeren fragmenten voor van de Gaza Monologen, theaterteksten die in 2010 geschreven zijn in opdracht van een theater in Ramallah. 
We lijken harder te werken dan ooit en er woedt zelfs een burn-outepidemie. Hoe heeft dit zo fout kunnen gaan? Zijn er nog kansen om de strijd om onze tijd te keren? Gesprek. 
Geniet ...
De Brits-Israëlische Hofesh Shechter Company is niet vaak in Nederland te zien, maar brengt nu in Tilburg twee contrasterende stukken: rauw geweld en poëtische bespiegeling. 
Het sleutelwoord van deze editie van Tracks: zacht activisme. Met dans, beweging, queerness, body poetics en politiek, flitsende lichten, muziek en veel vragen.