Leuks en moois over kunst, techniek en ondernemerschap in de culturele wereld, handgeplukt door TOT's Marijcke Voorsluijs.
Promoot je woonplaats, geef geld uit aan de kunsten, zet je kunst op Insta, ontwerp een nieuwe infrastructuur voor de wereld, hergebruik je decor, let op censuur en lees TOT Nieuws.
Bron van vermaak: gemeentelijke slogans. Jules Ernst verzamelde er honderden. Je vindt ze hier. Onze Taal maakte een versie met de ergste. Die pdf vind je via de link in de kop.
De Kunst van Brabant roept de provincie op het mes te zetten in de kosten voor het financieringssysteem en voor beoordeling, verantwoording, kennis en advies. 90 procent van het beschikbare geld zou naar kunst en cultuur moeten gaan.
De museumwereld kan niet heen om het kunstaanbod op Instagram. Het is een manier voor kunstenaars om zelfstandig publiek te vinden. Ze moeten zich dan wel overgeven aan de ratrace van de sociale media.
Door onszelf en de wereld te definiëren op basis van verbanden en relaties, kun je infrastructuur ontwerpen waar mens en milieu baat bij hebben. Complex maar interessant essay.
Enquête over het hergebruik van elementen voor het toneelbeeld. Met de inzichten wil de Nederlandse Associatie voor PodiumKunsten NAPK een circulaire podiumkunstensector stimuleren.
Open Observatory of Network (OONI) is een open non-profit project om internetcensuur te documenteren. Download de software en help mee. Lees hier meer over de organisatie.
Kwalitatief onderzoek over de ambitie van vrouwen in natuurwetenschappen vergeleken met die van mannen: die is niet veel anders. Wel een kleine onderzoeksgroep waaraan nogal wat conclusies gehangen worden.
NTF en De Brakke Grond trekken samen op om toegankelijker te worden voor artistieke community's met een beperking (artiesten én bezoekers). Gesprek over de stappen die je als theater kunt zetten.